Ylihumun Hilppa

Ylihumun Hilppa (linkki KoiraNettiin)
s. 01.05.2011

2 x HIRV-0

AVO-EH

Hilppa oli meillä syksyllä 2013 lainassa hyvältä ystävältäni Outi Laitiselta. Samalla Hilppaa koulutettiin hirvien parissa. Nopeasti tyttö oppikin hirvihaukun saloihin, joskin hiottavaa vielä riittää mutta niinhän se on aina. Kyseessä on kuitenkin sangen riistaviettinen ja innokas nuori koira, jolla kaikki hirvikoiran kriteerit kunnossa. Loppusyksystä kun enidon päästi metsään oli 20min sisällä löytöhaukku päällä. Joten sangen tehokas tapaus. Neito on vielä ainekin sangen jälkivainuinen ja vauhdikas hakija norm vauhti sellaista 18-20km/h, joten turhaan ei tuprutella hiljaa.

Innokkuutta kun piisaa niin haukulle menon suhteen pientä henkeseleiden paukuttelua on havaittu eli aloittaa liian kiivaasti, mutta tähänkin lääke oli jo syksyllä lisää metsässä käyntiä ja homma tasaantui ja haukku alkoi maukuen, siintä hyvään noin 100 haukkua/min kiihtyen. Joten tässäkin asiassa aika ja metsässäkäynnit aka kokemus tuotavat sitten lääkettä asiaan.

Neidon kanssa myös treenaillaan tokoa ainekin kotosalla näin aluksi ja katsotaan mihin neidon rahkeet riittää. Lisäksi vetohommat on myös aloiteltu joten tässä onkin oiva aisapari Fanille. :)

Neidon luonne kotioloissa on täysi kymppi. Nöyrä ja palvelusaltis lyhyesti sanottuna. Hirvityöskentelystä pillillä ei syksyllä saatu pois kuin pari kertaa, mutta sen suhteen ei luovuteta vaan treenataan luokse tuloa vahvemmaksi. Hiljaa hyvä tulee. Tyhjältä lenkiltä Hilpan sai kutsulla hyvin pois.


Ei kommentteja: