7.5.2013

Kevään tohinat

Huhtikuun puolessa välissä osallistuimme Fanin kanssa Labradorinnoutajakerhon tokoleirille. Voikkaalle kun ei matkakaan ollut pitkä niin oli mukavat kaksi päivää tokoillen. Tosin lauantaina satoi kaatamalle, kuten edellisenä vuonnakin, mutta se ei sitkeitä sissejä haitannut.Iso tukku hyviä vinkkejä saatiin ongelma juttuihin ja ideoita uusien liikkeiden opetteluun. Alle kahdessa viikossa leirin jälkeen saatiin kapulan pitoharjoittelun hedelmiä poimia. Fanilta kun puuttuu kaksi kulmuria niin kantohommissa oikeiden otteiden opettelu kestää meillä kauemmin, mutta nyt lähinnä oli asennekysymyksestä kyse.


Porukka treeneistä kun oli kauan aikaa niin olin erittäin tyytyväinen miten Fani toimi leirillä. Se oli kentällä koko ajan valmis hommiin, mutta sopivalla vireellä, eikä ruvennut käskemään yhtään.Tunnaria alettiin myös treenailemaan ja se onkin ollut antoisaa hommaa kun poju on taitava nenän käyttäjä. Nyt voisi hiljalleen sen kapulaikasan ottaa treeneihin mukaan, kunhan se tehdään ensin. ;)

5.5 pyörähdettiin sitten tokoilemassa Kouvolan kokeissa. Tuloksena oli II-tulos 158,5p. Eli 1,5p jäi ykkösestä, niin lähellä niin lähellä. Mutta talvitauko ja halleissa treenaamattomuus näkyi. Jätättämistä tuli taas tauon jälkeen ja muutenkin poju oli vetämätän, sitä ei saanut nostettu oikeaan vireeseen. Tosin loppuviikosta poju on kotonakin jo väsynyt ilmeisesti öiset kukkumiset lintuja bongailen ja talviturkin vaihto väsyttää..

Mutta treeni määriin nähden olin kyllä tyytyväinen pojuun.

Tässä sitten pisteet 10, 10, 7½, 7, 5, 7½, 8½, 9, 8.

Liikkeestä maahan menossa en luottanut sen oikeasti menevän kunnolla maahan joten annoin toisen käskyn ja lisäksi joutui avittamaan istumisessa joten siksi siintä pohjat. Sitä treenaillaan ja nopeaa mahaan menoa. Täytyy ilmeisesti uusi käskysana hommaan keksiä, kun tuo maahan tuntuu tarkoittavan hidasta maahan menoa, kiitoa allekirjoittaneen mokien..Mutta pientä hiomista vain. Tuomarilta tuli kehuja ja sanoi koiran osaavan liikkeet nyt tarvitaan vaan vauhtia ja virettä. Se tiedetään ja se saadaan kondikseen treeneillä. Lisää yllätyksellisiä treenejä ja mahtipalkkoja kentillä.

Kuvat Kimmo Heikki

Seuraavaksi on vuorossa näyttelyt Fanille 18.5 Korialla rymis ja 16.6 sitten Kotkan erkkari. Ihan mielenkiinnosta mennään katsomaan mitä tuomarit pojusta tuumii kahden vuoden tauon jälkeen..


Nellan kanssa ollaan kotitokoiltu lähinnä luoksetuloa. Pian pääsee taas vetolenkkeilemäänkin kun tiet on kunnossa. 

 

Ei kommentteja: