1.6.2011

Taipparit

18.5 suuntasimme Fanin kanssa kohti Joutsenoa. Matka sujuikin nopsaan parin pysähdyksen taktiikalla ja perille löydettiin hyvin. Ilman navigaattoriakin siis voi selvitä vaikka kiersinkin hiukan toista kautta kuin mitä piti.
Paikan päällä Fania juoksutin ja eikös tämä sitten bongannut hirven. Onneksi Fani jäi hirven eteen vaan seisomaan ja kuunteli pillin ääntä. Muuten olisi noutaja varmasti ollut naapurimaan puolella nopsaan.

Photobucket

Tuomarina toimi Timo Väisänen. Aluksi oli ns. alkupuhuttelu ja samalla katsottiin koirien sosiaalinenkäyttäytyminen. Fani malttoi olla porukassa ihmeen hyvin ja vähän vain piippaili tollereiden tahtiin.
Sen jälkeen jäimme odottamaan omaa vuoroamme. Malttamattomana menin jo koepaikalle katselemaan muiden suorituksia.

Sitten tulikin meidän vuoro. Fanin viretilan sain pidettyä hyvässä mallissa, eikä se alkanut kuumenemaan. Koepaikalle kun tultiin huomasi kyllä Fanissa heti, että sillä meni se työvaihe päälle. Poika keskittyi eikä sählännyt.

Vesinoudot sujuivatkin mallikkaasti. Jos jotain haluaa moittia niin on se, että Fani ei tapansa mukaan mennyt suoraan veteen lähetyspaikalta vaan kiersi lyhintä reittiä etsien. Sitten lopulta vesipommina veteen hypäten. Lokit poju toi vie suotörpäreen kautta mikä juuri ja juuri piti koiran pinnalla.
Haku sujui myös hyvin. Markkerauslintua tuodessa Fani heitti lenkin toimitsijoiden selkien kautta ja toi sitten linnun käteeni. Sen jälkeen kolme muuta varista tuli suoraan käteen. Neljän linnun jälkeen tuomari ilmoittikin, että koiran voi kytkeä.
Siirryimme odottamaan jäljelle pääsyä.

Fani ehti välissä ottaa pienet nokoset ja nappasin sen autosta suoraan jäljelle. Hajun saatuaan poju meni matalana tyylilleen uskollisena jälkeä pitkin häviten pusikkoon. Sitten ei muuta kuin odottelua. Sitten näkyi noutaja kani suussaan. Hienosti jaksoi kantaa kania ja toi minulle käteen asti pikku pupun. Taputusten ja kehujen saattelemana sitten totesimme Fanin kanssa, että tässä se sitten oli.

Kuva Esa Kyyrö
Photobucket

Mainiosti Fani toimi. Ei voi olla kuin ylpeä musta-ruskeasta noutajasta.


Nyt alamme opiskelemaan eri koemuotojen sääntöjä. Katsotaan mistä me itsemme löydämme..

Fanilla oli ennen taippareita hiukan isompi rusakko, minkä avulla kanijälkeä treenattiin. Hyvin onnistui silti ojienkin ylitys..
Photobucket

Ei kommentteja: