30.6.2011

Kesäkuun touhuja

Kesäkuun viimeistää päivää viedään. Kesäkuuhun on sisältynyt vaikka mitä. Ensimmäinen päivä oli taippakurssin päätös harjoitustaippareiden muodossa. Vaikka taipparit Fanin kanssa jo läpäistiin mentiin me harjoitustaippareihinkin ihan kokemuksen takia. Hyvinhän poju pelitti ainoastaan sitä omimista taas tuli ensimmäisessä noudossa hakuruudussa. Mutta käteen asti malttoi palauttaa kaikki riistat, jopa lokit joiden kanssa ollaan välillä painittu.


Fani läpäisi kurssin ja sai ainoat moitteet juuri omimisesta. Muuten tuli pelkästään kehuja kaikin puolin.

Alkukuusta kävimme Erämessuillakin kisaamassa Fanin kanssa. Leikkimielisessä kisassa pääsimme/jouduimme eliitti luokkaan. Tehtävänä oli ensin ohjattu nouto. Piti valita kolmesta "piilosta" se minkä koira tuo. Valitsin lähimmän piilon, koska Fanin kanssa ohjattuja noutoja ei paljoa olla treenailtu. Hyvin koira lähti eteen, mutta täys stoppi tuli ennen piiloa. Fani löysi kadoksissa olleet dummyt ja toi toisen sitten minulle. Suoritus hyväksyttiin oikeaan suuntaan poju oli menossa, mutta törmäsi näihin dummyihin ensin.

Sitten oli kaksoismarkkeeraus. Toinen heitto meni heinäpaalien taakse ja toinen veteen. Molemmat Fani nouti hienosti. Tosin vähän aikaa sai nenäänsä käyttää ennen kuin tajusi dummyn olevan paalien takana.

Seuraava vaihe oli hakuruutu. Kuusi dummya oli piilotettu alueelle ja niistä kolme piti tuoda kahden minuutin sisällä. Hienosti ja nopeasti ne dummyt sitten löytyivät. Vaikkakin tässä kohtaa kuumuus alkoi näkyä koiran työskentelyssä.

Hienosti siis sujui tämä kisailu, vaikka sijoituksia ei tullutkaan. Mutta hyvää kokemusta sitäkin enemmän. Lisää vain tällaisia leikkimielisiä noutokisoja. Tekevät hyvää niin ohjaajalle kuin koiralle.Välillä ehdimme käydä kerran verijälki treenissäkin molempien koirien kanssa. Nella suoritti AVO jäljen malliikkaasti jos ei lasketa lopun herpaantumista ampumisten takia. Fani oli vielä Veri sanan takia hukassa. Jälki sanan kun olen opettanut nyt riistajäljelle noutohommia varten.Kahdessa mätsärissäkin ollaan Fanin kanssa käyty. Kausalassa tuli metsästyskoirista punaisten kolmos sija. Tällä viikolla Valkealla kävimme ja sieltä tuli upeata sijoitukset. Isoissa nuorissa vaaleanpunaisten viides sija ja metsästyskoirissa sitten mahtavasti kolmas sija! Todella hienot palkinnot poju pokkasi ja mikä tärkeintä käytös oli täysi kymppi. Todella nätisti malttoi seisoa paikoillaan.

Oikeissa näytelmissäkin kävimme Kotkassa. Kaatosateessa seistiin ensin kaksi tuntia ja sitten päästiin lammikkokehään juoksemaan. KÄY-EH tulos saatiin mistä olen enemmän kuin tyytyväinen.

Arvostelu: Strong head. Light eyes. Very nice body. Needs more bones and better tail. Tuomarina Likourgos Zouboulidis, Kreikka.Paljon on siis kuukauteen mahtunut vipinää. Tokoa ollaan treenailtu myös ja Fanin ilmoitin elokuussa Toko kokeeseenkin. Sitten nähdään miten homma luistaa ihan kisoissa. Noutohommia ollaa myös treenailtu ja ohjattua noutoa olen alkanut pojulle opettamaan. Lisäksi erilaisia maltti treenejä ollaan pienissä erissä tehty. Hiljaa hyvä tulee, eikös se sanonta jotenkin niin mene. :)
Nellan kanssa ollaan myös tokoiltu sen omissa puitteissa. Hyvin neitokainen on asioita oppinut, mutta välillä hajut vievät vaan voiton.

Ei kommentteja: