3.5.2012

Kevät tuli

Niin se vaan aika rientää. Lopputalvi menikin sitten koirilla lähinnä levätessä. Molemmat ovat parantuneet omista sairastapauksistaan hyvin. Kaksikko jaksaa hyvin peuhata aitauksessa ja aitauksen ulkopuolella.

Fanin kanssa ollaan noutohommia tehty ja poju on saanut opetella varsinki riistan kannon suhteen uudet nouto-otteet. Dummyt kannetaan mainiosti, mutta riistan kanssa on ollut aluksi hankalaa, mutta pienellä korjauksella sujuu nykyisin noudot hyvin. Riista kun on ns. pehmeämpää on siitä myös hankalampi saada kunnon otetta kun pari hammasta puuttuu. Mutta tämäkin ongelma varmasti häipyy kun saadaan lisää treeniä vain.

Pienpetometsästyksessäkin Fani on ollut mukana ja hyvin sujui supin haukkuminen, lopetuksen jälkeen supi kannettiin ylväästi kotipihaan. Hyödyllinen taito olisikin tuo supin haukkuminen niin saisi linnustuksen ohella supikantaa pienemmäksi.

Huhtikuussa tuli myös tieto, että päästiin Fanin kanssa Kaakon noutakoirayhdistyksen Nome/Wt koulutukseen. Muutama kerta ollaankin treeneissä jo käyty. Paljon hyviä vinkkejä ollaa matkaan napattu. Poju on myös saanut aimo annoksen malttia talven aikana ja se on näkynyt onneksi treenissäkin. Porukkatreenejä tarvitaan toki lisää, että se pieni piippauskin saataisiin pois. Omimista ollaan saatu pois vihdoinkin. Vielä vaihteluun täytyy paneutua. Muuten Fani on kyllä näyttänyt, että kyllä mä jo jotain osaan. Ohjaajan mokia ollaan paikkailtu, koska kyseessä on ensimmäinen noutaja/oma koira niin toki niitä tulee. Yhdessä ollaan onneksi saatu mokia korjailtua, poju antaa onneksi virheet hyvin anteeksi.


!4.4-15.4 olimme labbiskerhon tokoleirillä. Elina Niemi ja Pipa Pärssinen olivat kouluttajina. Leiriltä mukaan lähti tukko mainioita vinkkejä. Seuraamisen ongelmaan kisoissa saatiin vihdoin apua ja toivottavasti toukokuun tokokokeessa seuraaminen sujuisi paremmin. Näissäkin asioissa ohjaajalla on paljon opittavaa. Fani sai kovasti kehuja molemmilta kouluttajilta. Kyllähän se poju on aikasta ihana vaikka itse sanonkin. Ja helposti sen viretilan saa nousemaan. Nyt viime kesään nähden on onneksi tullut se säätö, eikä se viretila ole vain on/off. Nyt pystyy pojun virettä sopivasti nostaamaan eikä se lähde ns. lapasesta kuitenkaan.
Leirillä oli muutenkin sangen hyvä meininki ja paikka oli loistava. Kukaan ei voinut valitta, etteikö muonaa olisi ollut riittävästi ja se oli vielä sangen makoisaa. :)
Kuviakin tuli otettua ja ne löytyvät täältä https://picasaweb.google.com/100274675404032457745/Tokoleiri1542012 ja https://picasaweb.google.com/100274675404032457745/Tokoleiri1442012

Lauantaina n.20 labbista pääsi vapaana kirmailemaan kartanon pihassa. Fani pääsi myös joukkoon ja hyvin se siellä seikkaili ja keräili omaa haaremiaa. :D

20.5 olisi siis ALO luokan startti tokossa ja menin sitten ja ilmoinen Fanin NOME-B ALO kokeeseen kesäkuulle. Sitten nähdään missä mennään. :)

Ei kommentteja: