2.9.2013

NOME-B ALO1!

Niin vaan varasijalta päästiin Nastolaan 31.8 ALO luokkaan starttaamaan. Tuomarina toimi Jyry Tuominen.

Aamupäivän ryhmään päästiin ja katselinkin ensimmäisten koirakoiden suorituksia. Fanin kanssa kun oltiin aamuryhmän vikoina vuorossa.

Suoritus oli jaettu ns. viiteen osaa. Aluksi kun mentiin tuli laukaus ja siitä mentiin heti ohjausta suorittamaan. N.30m vesiohjausta ja riista oli niemekkeen takan piilossa. Fani teki tässä ihan täydellisen suorituksen mikä vähän yllätti minutkin. :) Laukaus luovutuksen yhteydessä.

Sitten oli vuorossa ensimmäinen hakualue, kaislikko alueelta kaksi lokkia. Fani haki ne vauhdilla talteen.
Toisen hakuriistan luovutuksen yhteydessä taas laukaus ja sitten hakualueelle nro. 2 vastapäiseen kaislikkoon. Sieltä kaksi lokkia tuli myös vauhdilla ja kaikki käteen.

Kaksoismarkkeeraukseen siirryttiin ja ne tulivat vasta puolelle lampea. Fani seurasi tarkkaan ja lähti maata pitkin hakemaan lokkia. Mutta nenä vei ensin sorsalle ja palautti sen. Tämä palautus ei tullut käteen kun allekirjoittanut juuttui mutaan.. Sitten lähetys lokin hakuun ja Fani meni ensin sorsan tiputus paikalle sieltä vastarannalle ja sitten haki lokin.

Tämän jälkeen haku aluea nro 3 sieltä haetiin pupu talteen. Ensin meinasi hakua laajentaa liikaa ja otin pois ja uudelleen lähetyksen jälkeen lähti hyvin hakemaan.

Näillä eväillä päästiin jäljelle kehujen kera.

Jäljellä Fani lähti miljoonaa ja tuli tyhjänä takas vähän ajan päästä. Sydänkin pamppas mulla kun maasturi löi liinat kiinni tiellä kun Fani oli juuri kadonnut jäljelle.. Uusi lähetys ja nyt tie vei pupulle vauhdilla.

Yleisvaikutelma: Hyvin hallussa oleva tehoas ja innokas työskentelijä, joka suoritiutuu tehtävistään, melko helposti.

Niin me vaan saatiin ALO1! Kyllä Fani osasi yllättää. Olin asennoitunut että korkeintaan 2-3 tulos sieltä napsahtaa, mutta ei kyllä poika on vuodessa aikuistunut.
Ottaen huomioon, että hirmuisesti ei nomea olla treenailtu, mutta näköjään ihan oikeita asioita ollaan sitten tahkottu. :) Käytännön metsästys on ollut parasta treeniä. Katsotaan jos ensi kesänä uskalletaan AVO luokkaan sitten kokeilemaan tassujamme. Mutta nyt nautiskellaan tästä hienosta tuloksesta ja käydään metsällä. :)

Ei kommentteja: